طرز تهیه فلافل با لپه ترد و خوشمزه و فوری
طرز تهیه فلافل با لپه خیلی راحته. همون طور که میدونید لپه نخودی هست که دو نیم شده. یعنی یک بار خیس شده و تا حد زیادی مواد نفاخ اون جدا شده. پس عزیزانی که معده حساسی دارن به راحتی میتونن این فلافل رو درست کنن.
به علاوه، لپه نیاز به خیس خوردن زیادی نداره و اگر ظهر لپه رو خیس کنید، شام میتونید یه فلافل خوشمزه درست کنید.
قبلا طرز تهیه فلافل بازاری درجه یک رو توضیح دادم و فیلمش رو در کانال آشپزی ایران پخت بارگزاری کردم.
پیشنهاد می کنم عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا بشین و تمام فیلم های آموزشی رایگان آشپزی و شیرینی پزی رو ببینید.
در این اموزش هم مرحله به مرحله فلافل لپه رو توضیح میدم. امیدوارم که مطلب براتون مفید باشه.
مواد لازم برای 4 نفر:
- 250 گرم لپه خام
- یک عدد پیاز بزرگ
- دو سه حبه سیر درشت
- فلفل و نمک و زردچوبه
- ادویه فلافل
- نصف پیمانه گشنیز ساطوری
- یک قاشق چایخوری بکینگ پودر
طرز تهیه فلافل با لپه ترد
همون طور که بالاتر هم توضیح دادم لپه نیاز به خیساندن زیاد نداره. از سه چهار ساعت قبل از شروع به کار، خیسش کنید کافیه. اما در صورت تمایل میتونید از شب قبل هم خیس کنید.
لپه رو آبکش کنید و بزارین آبش خوب تخلیه بشه. گشنیز رو هم آماده کنید و یا از قبل ساطوری کنید. من همراه با لپه چرخ میکنم.
همه مواد رو با هم چرخ کنید. اگر دستگاه شما قوی نیست و یا هنوز دونه های کامل و چرخ نشده لپه داخل مواد هست یک بار دیگه مواد رو چرخ کنید تا کاملا یکدست بشن.
ادویه فلافل، زردچوبه، نمک و فلفل به مواد اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید.
مواد رو داخل ظرف در دارین به مدت یک ساعت در یخچال استراحت بدین. بعد از این مدت، یک قاشق چایخوری بکینگ پودر اضافه و با مواد مخلوط کنید.
غلظت مایه فلافل نباید خیلی شل یا خیلی سفت باشه. اگر دیدین مواد سفت هست بهتره نصف استکان آب اضافه کنید.
مواد رو قالب بزنید و در روغن داغ سرخ کنید. فلافل در حمام روغن سرخ میشه. اما من ترجیح میدم با میزان کمتری روغن سرخ کنم. شما طبق صلاحدید خودتون عمل کنید.
اگر قالب ندارین میتونید با کمک دو قاشق مواد رو حالت بدین و داخل روغن سرخ کنید.
فلافل لپه ترد و خوشمزه آماده هست. شما هم درست کنید مطمئنم خوشتون میاد😉
نکته آخر:
من دیدم خیلی از خانما برای این که فلافل از هم نپاشه یدونه تخم مرغ اضافه میکنن. اگر دیدین فلافل جون دار نیست و داخل روغن میپاشه، به جای اضافه کردن تخم مرغ، یکی دو قاشق نشاسته ذرت و یا یدونه سیب زمینی آبپز رنده اضافه کنید.